Mikä on MetaMask? Opas Ethereum-lompakon käyttöön (2023)

Mikä on MetaMask? Opas Ethereum-lompakon käyttöön (1)


Kryptovaluuttojen maailma on täynnä erilaisia palveluita ja käsitteitä, jotka sijoittajan on hyvä tuntea ymmärtääkseen kryptovaluuttojen ja lohkoketjujen toimintaa. Nykyään yksi tärkeimpiä ja suosituimpia palveluita varojen lähettämiseen, vastaanottamiseen ja säilyttämiseen on MetaMask. Olet saattanut kuulla MetaMaskista aiemmin tai ehkä jopa käyttää sitä. Tämä artikkeli on sinulle, joka haluat tietää mikä MetaMask on, miten se toimii ja miten sitä käytetään. Kerromme sinulla kaiken tarvittavan siitä, mikä on MetaMask.

Lyhyesti:

  • MetaMask on kryptovaluuttalompakko, jonka avulla käyttäjät voivat lähettää, vastaanottaa tai säilyttää Etheriä ja muita ERC-20-tokeneita.
  • MetaMask on yleisin hajautettujen sovellusten, eli dappien, kanssa toimiva kryptolompakko.

Uuden sukupolven internet, Web 3.0, on rakentumassa kryptovaluuttojen ja hajautettujen sovellusten (decentralized apps, DApps) pohjalle. Arvoa siirretään digitaalisessa muodossa aivan eri tavalla kuin aikaisemmin. Hajautettuihin sovelluksiin tarvitsee vain harvoin luoda tunnuksia ja kirjautua sähköpostin avulla. Niitä käyttääksesi tarvitset käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, eli kryptovaluuttalompakon. Lompakon yhdistäminen palveluun onnistuu korkeintaan parilla hiiren klikkauksella. Moni hajautettu sovellus kysyy, minkä lompakon haluaisit palveluun yhdistää, ja koska suurin osa hajautetuista sovelluksista ja DeFi-palveluista toimii Ethereumin päällä, MetaMask on yleisin palveluiden kanssa toimiva lompakko.

MetaMask on yksi maailman suosituimmista kryptolompakoista. Sen tavoitteena on olla portti Web 3.0:n, hajautetun rahoituksen ja NFT:iden maailmaan. Ennen kuin tutustumme tarkemmin MetaMaskiin, käykäämme lyhyesti läpi kryptovaluuttalompakoiden toimintaperiaatteet. Jos olet jo kokenut kryptokonkari ja tiedät miten lompakot toimivat, voit suunnata suoraan seuraavaan osioon. Jos puolestaan olet vasta aloittanut matkasi kryptovaluuttojen kaninkoloon, suosittelemme lukemaan alla olevan.

Mikä on MetaMask? Opas Ethereum-lompakon käyttöön (2)

Mitä ovat kryptovaluuttalompakot?

Kuten kolikoita, seteleitä ja pankkikortteja, myös kryptovaluuttoja säilytetään lompakossa. Kryptolompakot eroavat kuitenkin hieman perinteisistä nahkalompakoista. Kryptolompakon avulla pääset tietokoneeltasi, puhelimeltasi tai muulta päätelaitteelta käsiksi lohkoketjussa oleviin varoihisi. Jokaisella kryptolompakolla on oma uniikki osoitteensa, josta voi lähettää ja johon voi vastaanottaa kryptovaluuttaa.

Kryptovaluutat toimivat ja liikkuvat lohkoketjussa, joka toimii julkisena tilikirjana. Kun siirrät kryptovaluuttaa lompakosta, ne kulkeutuvat lohkoketjua pitkin toiseen lompakkoon. Suurin osa saatavilla olevista kryptolompakoista on ilmaisia, lukuun ottamatta fyysisiä, niin kutsuttuja kylmälompakoita. Käsittelemme tässä artikkelissa ilmaista kryptolompakkoa MetaMaskia, joka tukee pääasiassa Ethereum-pohjaisia tokeneita.

Lue lisää kryptovaluuttojen turvallisesta säilytyksestä:

(Video) Kryptovaluuttalompakko - eri vaihtoehdot esittelyssä

Mikä on MetaMask?

MetaMask on ConsenSys Softwaren kehittämä ja vuonna 2016 julkaistu kryptovaluuttalompakko. ConsenSys on lohkoketjuohjelmistoyritys, joka keskittyy Ethereum-pohjaisiin työkaluihin ja infrastruktuuriin.

MetaMaskin avulla käyttäjät voivat käyttää hajautettujen sovellusten Web 3.0-ekosysteemiä. MetaMask on saatavilla selainlaajennuksena sekä mobiilisovelluksena. MetaMaskin selainlaajennus toimii Chromen, Firefoxin, Braven, Operan ja Microsoft Edgen kanssa. Applikaation voi ladata sekä iOS- että Android-laitteille.

MetaMask toimii, kuten mikä tahansa muukin selainlaajennus. Kun se on asennettu, käyttäjä voi luoda itselleen ilmaisen kryptovaluuttalompakon, johon voi tallettaa Etheriä sekä muita ERC20-tokeneita. Lompakon kautta voi suorittaa transaktioita mihin tahansa Ethereum-osoitteeseen. Kun luot lompakon, muista ottaa salausavaimet hyvään talteen, mielellään paperille. ÄLÄ IKINÄ anna salausavaimia kenellekään.

Mikä on MetaMask? Opas Ethereum-lompakon käyttöön (3)
MetaMask toimii helposti selainlaajennuksen avulla.

MetaMaskilla on nykyään yli 21 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää ja se on yksi maailman suosituimpia lompakoita kryptovaluuttasijoittajien, DeFi-käyttäjien ja ohjelmistokehittäjien keskuudessa. MetaMask oli muutaman vuoden ajan tavallinen ja simppeli kryptolompakko Ethereum-pohjaisille tokeneille ja vain yksi muiden lompakoiden joukossa. Tuolloin lohkoketjuteknologiaa hyödyntäviä palveluita ja sovelluksia oli vain vähän. Ethereumin ja sen päälle kehitettyjen DeFi-sovellusten suosio kuitenkin lähti räjähdysmäiseen kasvuun vuosina 2020 ja 2021, jolloin MetaMaskista tuli Ethereumia käyttävien ykkösvaihtoehto. Kaikkien DeFi-palveluiden käyttöön tarvitsee Web 3.0-yhteensopivan kryptolompakon. Kaikki lompakot eivät ole DeFi-yhteensopivia, mutta MetaMask toimii käytännössä jokaisen Ethereumin päälle luodun DeFi-applikaation, sekä monen muun sovelluksen kanssa.

MetaMaskin kautta saat yhteyden Ethereumin ekosysteemiin ja satoihin ERC20-tokeneihin. Se toimii globaalisti ja tarvitset lompakon käyttämiseen ainoastaan internet-yhteyden ja päätelaitteen. MetaMask tarjoaa käyttäjille helpon ja turvallisen tavan kommunikoida lohkoketjun päälle rakennettujen sovellusten kanssa. Kuten mikä tahansa kryptolompakko, MetaMask antaa sinulle salausavaimen 12 tai 24 satunnaisen sanan muodossa. Nämä sinun tulee ehdottomasti ottaa hyvään talteen. Lisäksi luot omavalintaisen salasanan MetaMaskiin, joka turvaa varojasi sekä selainlaajennuksessa että mobiilisovelluksessa, ja pääset sen avulla helposti käsiksi varoihisi. MetaMask tarjoaa myös mahdollisuuden varmuuskopioida lompakkosi.

Yhdistämällä MetaMaskin Ethereum-pohjaisiin hajauttettuihin sovelluksiin käyttäjät voivat käyttää tokeneitaan peleissä, käydä niillä kauppaa hajautetuissa pörsseissä (decentralized exchange, DEX), ja ostaa NFT:itä. Se avaa käyttäjille myös portin hajautetun rahoituksen eli DeFin maailmaan ja tarjoaa tavan käyttää erilaisia DeFi-sovelluksia, kuten suomalaista lainaukseen erikoistuvaa Aave-protokollaa.

(Video) Ethereum-opas aloittelijalle

Mikä on MetaMask? Opas Ethereum-lompakon käyttöön (4)

MetaMaskin hyvät ja huonot puolet

MetaMask perustuu avoimeen lähdekoodiin, eli kaikki MetaMaskin koodi on avoimesti yhteisön käytettävissä ja muokattavissa. Yhteisön sovelluskehittäjät voivat tarkistaa ja päivittää avoimen koodin ohjelmistoja, joten MetaMaskia parannellaan jatkuvasti. Avoin lähdekoodi on aina positiivinen ominaisuus, sillä se kertoo läpinäkyvyydestä.

MetaMask toimii hierarkkisella järjestelmällä, joka mahdollistaa käyttäjälle lompakkonsa varmuuskopioinnin. MetaMaskissa on sisäänrakennettu osto-ominaisuus, joten voit ostaa Ethereumia tai ERC20-tokeneita suoraan lompakostasi. MetaMask tunnetaan myös laadukkaasta ja ympärivuorokautisesta asiakastuestaan.

MetaMaskin käyttöliittymä on hyvin yksinkertainen. Lompakon luomisen jälkeen sitä on helppo käyttää. Kaikki ominaisuudet on esitelty selkeästi ja kryptovaluuttojen lähettäminen sekä vastaanottaminen onnistuu mutkitta parilla klikkauksella.

MetaMaskin salausavaimet tallennetaan paikallisesti vain käyttäjän selaimeen eikä etäpalvelimelle. Tämä antaa käyttäjälle enemmän kontrollia julkisesta avaimestaan ja salausavaimestaan.

MetaMaskin vahvuudet

  • MetaMask perustuu avoimeen lähdekoodiin. Tämä tarkoittaa, että yhteisö voi osallistua sen kehitykseen ja MetaMaskin takana onkin suuri yhteisö ohjelmistokehittäjiä.
  • MetaMask käyttää asetuksia, jotka auttavat käyttäjiä varmuuskopioimaan tilinsä
  • MetaMaskissa on integroidut ShapeShift- ja Coinbase-swapit, jotta ETH- ja muiden ERC-20-tokenien vaihtaminen on helppoa
  • MetaMaskin käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen ja sen oppii nopeasti
  • MetaMaskilla on luotettava asiakastuki

MetaMaskin heikkoudet

  • Online-lompakoilla, eli niin sanoituilla kuumalompakoilla, on suurempi riski joutua hakkeroinnin kohteeksi, kuin fyysisillä kylmälompakoilla.
  • Vaikka MetaMask ei pääse käsiksi tietoihisi, käyttämäsi selain pääsee. Useimmat selaimet, kuten Chrome, keräävät käyttäjätietoja, jotka voivat vaarantaa yksityisyyden.

MetaMask ja Ethereum

MetaMask on tärkeä osa Ethereum-ekosysteemiä ja -yhteisöä. Sillä on yli 20 miljoonaa aktiivista käyttäjää, ja se kasvaa edelleen hurjaa tahtia.

MetaMask toimii eräänlaisena linkkisiltana selaimen ja Ethereumin lohkoketjun välillä. Ethereum on lohkoketjuun lukituilla varoilla mitattuna suurin DeFi-alusta, jonka lisäksi Ethereumilla on ylivoimaisesti eniten sovelluskehittäjiä koko kryptoekosysteemistä. Ethereumin suosio perustuu siihen, että se antaa kehittäjille mahdollisuuden luoda omia hajautettuja sovelluksiaan, eli dAppeja lohkoketjun päälle. Ethereum tukee myös älysopimuksia, jotka ovat avainroolissa hajautettujen sovellusten toiminnassa.

Kuten ehkä tiedät, Ethereumin natiivi kryptovaluutta, tai oikeastaan token, on Ether. Suurin osa Ethereumin lohkoketjun päälle rakennetuista tokeneista on ERC20-tokeneita. ERC20 on noussut johtavaksi tekniseksi standardiksi; sitä käytetään kaikissa Ethereumin lohkoketjun älysopimuksissa tokenin implementoinnissa ja se tarjoaa kasan sääntöjä, joita kaikkien Ethereum-pohjaisten tokenien on noudatettava.

(Video) Ledger Nano X asennusopas ja käyttöopas

MetaMask on Ethereum-selainlaajennus, joka toimii Ethereum-lompakkona ja Ethereum-pohjaisten dApps-sovellusten käyttöliittymänä. Siksi MetaMask-lompakkoa voidaan käyttää Ether- ja ERC20-tokeneiden avainten tallentamiseen selaimissa, kuten Chromessa, Bravessa ja Firefoxissa. Sen avulla käyttäjät voivat myös selata Ethereum-lohkoketjua tavallisesta selaimesta.

Onko MetaMask turvallinen?

Turvallisuus on yksi tärkeimmistä kryptopalvelujen kulmakivistä. Ekosysteemissä tapahtuu reguloinnin puutteen takia paljon vilppiä, huijauksia sekä tietoturvavuotoja, joten pitkällä tähtäimellä toimivien palveluntarjoajien on yksinkertaisesti pakko pitää turvallisuusstandardinsa äärimmäisen korkealla. Sijoittajien ja käyttäjien luottamus häviää hetkessä, jos yritys ei ota turvallisuutta vakavasti. Mainitsimme aiemmin, että online-lompakot ovat alttiimpia hakkeroinnille. Mitä se tarkoittaa ja onko MetaMask turvallinen?

On totta, että online-lompakoilla on suurempi riski joutua hakkeroinnin kohteeksi kuin kylmälompakoilla. Tämä johtuu siitä, että MetaMaskin kaltaiset niin sanotut hot walletit ovat jatkuvasti online-yhteydessä. Fyysiset kylmälompakot puolestaan ovat offline-tilassa aina, paitsi kun ne yhdistetään tietokoneeseen. MetaMask on avoimen lähdekoodinsa ja yhteisön jatkuvan kehittämisen ansiosta online-lompakoksi turvallinen, eikä se ole koskaan joutunut suuren hakkeroinnin kohteeksi. Yleisin MetaMask-käyttäjiä koskeva riski on phishing-hyökkäys, jossa huijari koittaa kalastella tietojasi, kuten lompakon salausavaimia, salasanoja tai käyttäjätunnuksia.

Esimerkki MetaMask-käyttäjään kohdistuvasta phishing-hyökkäyksestä

Matti työskentelee tietokoneellaan pitäen useita välilehtiä auki selaimessaan. Hän avaa MetaMaskin lukituksen tehdäkseen transaktion. Hyökkääjä näkee avoimien välilehtien kautta, että Matti käyttää MetaMaskia.

(Video) PancakeSwap kuinka panostat KAkkua ja muita kolikoita

Hyökkääjä lähettää Matille pop-up-viestin, jossa lukee, että Matin tekemä transaktio epäonnistui. Tätä tapahtuu välillä, joten Matti ei huolestu ja syöttää salasanansa suorittaakseen transaktion uudelleen. Hyökkääjällä on nyt pääsy Matin MetaMask-lompakkoon.

Tämänkaltainen riski on online-lompakoille yleinen. MetaMask työskentelee paikatakseen ongelmia, mutta käyttäjät ovat itse vastuussa omasta tietoturvastaan. Käytä aina vain yhtä välilehteä kerrallaan, kun teet transaktioita ja pidä lompakkosi lukittuna, kun et käytä sitä!

Mikä on MetaMask? Opas Ethereum-lompakon käyttöön (5)

Miten aloittaa MetaMaskin käyttö?

Vaikka se saattaa tuntua alkuun monimutkaiselta, MetaMask on yksi yksinkertaisimmista Ethereum-lompakoista ja dapp-selaimista. Sen asentaminen vie ainoastaan muutaman minuutin.

Tarvitset MetaMaskin käyttämiseen joko Firefoxin, Edgen, Operan tai Chromium-pohjaisen selaimen, kuten Braven tai Chromen. Ensin sinun on ladattava ja asennettava virallinen MetaMask-laajennus/lisäosa selaimellesi; joko Google Chrome -laajennus tai Firefox-lisäosa selaimestasi riippuen.

Mikä on MetaMask? Opas Ethereum-lompakon käyttöön (6)


Uskomme Bittirahalla vahvasti, että kryptovaluutoista tulee osa jokapäiväistä elämäämme. Missionamme on tehdä kryptovaluutoista helposti saatavilla olevia kaikille, kokemuksesta ja tietotaidosta riippumatta. Luo tili ja sijoita Bitcoiniin helposti Coinmotionissa.

Vastuuvapauslauseke: Esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan (kirjoittajien) omia, eikä niitä voida pitää Bittirahan / Coinmotionin virallisina kantoina. Annetut tiedot voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta, sekä myös erityisesti markkinan nopean vaihtelun vuoksi. Artikkeleissa esitettyjä tietoja tai näkemyksiä ei tule koskaan tulkita suosituksiksi tai sijoitusneuvonnaksi.

FAQs

What's the minimum amount of ETH to send to MetaMask? ›

Each transaction (including token and contract transactions) require gas and that gas is paid in Ether. You can think of this like a transaction fee. You can remedy this by sending 0.01 ETH to that account in order to be able to make the transaction.

Is buying ETH on MetaMask worth? ›

Yes, MetaMask users say that it is indeed safe to buy ETH on MetaMask. However, it is strongly recommended that you only use the wallet to store a small amount of your crypto, and keep the bulk of your crypto in a hardware wallet.

How long does an ETH purchase take on MetaMask? ›

Also note that it can take up to 10 minutes or more to receive your ETH into your MetaMask wallet. Again, this time generally depends on how congested the network is at the time of transfer.

How do I avoid gas fees on MetaMask? ›

On Metamask, you can set your gas fee to “Low” before confirming a transaction. If you want to save even more gas, click on Advanced Options.

Why are ETH fees so high on MetaMask? ›

Congested networks and high demand render the network to levy high gas fee charges and make the transaction too expensive. Popular new NFT releases, for example, on Ethereum are also one of the main reasons that contribute to the high gas fee charges of MetaMask.

Does it cost gas to send ETH to MetaMask? ›

A normal transaction sending ETH or a token normally costs 21,000 gas, whereas an ERC-20 token approval requires 45,000.

Can you cash out ETH on MetaMask? ›

If you have ETH or other tokens that you want to exchange for fiat currency, you will have to do so using an exchange platform, as MetaMask does not provide this service. This means sending the tokens manually to the exchange platform of your choice.

How much fees does MetaMask charge? ›

A service fee of 0.875% is automatically factored into each quote, which supports ongoing development to make MetaMask even better.

Should I hold ETH in Coinbase or MetaMask? ›

Final Verdict

Even though Coinbase has integrated with multiple blockchains, it cannot compete with MetaMask's ability to connect with every dApp on the Ethereum blockchain. In the end, you have to consider accessibility and convenience while picking a wallet, especially to store your assets securely.

Should I buy ETH in MetaMask or Coinbase? ›

CryptoVantage Verdict: MetaMask Better for dApps, Coinbase for More Assets. When it's all said and done, the ultimate choice will be determined by a user's preferences and specific needs.

Is it better to buy on Coinbase or MetaMask? ›

While comparing Coinbase vs MetaMask, we can see that Coinbase has a higher Value for Money score compared to MetaMask. Another highly important aspect is the Security Level - it can tell you how safe your crypto assets will be if stored in a certain wallet.

Is Transak on MetaMask safe? ›

Transak is authorised, regulated and secure.

Is buying ETH on MetaMask instant? ›

MetaMask users will now be able to fund their crypto wallets via bank transfers instantly, instead of having to wait for traditional fund transfers to clear.

Can you buy ETH with a credit card on MetaMask? ›

Click Buy ETH. You may purchase ETH with Apple Pay (US only), a credit card, or a bank transfer. MetaMask Mobile uses Transak to convert fiat currency into ETH, so you might have different restrictions depending on where you live.

Why is ETH gas fee so high? ›

Ethereum's gas fee would jump up if there is the network is too congested. In that case, a lot of miners would seek higher fees to process the transactions.

Why is ETH network fee so high? ›

This fee is necessary to prevent spamming of the network. Because there is limited space in each Ethereum block, the gas fee market is often used to prioritize which transactions will be included in the next block. Each transaction needs a certain amount of computational resources to complete, which requires a gas fee.

Why is my gas fee so high on MetaMask? ›

The price of gas is dynamic and is essentially a product of demand: the more people that are trying to get their transactions processed by the network, the higher it will be.

Does MetaMask have gas fees? ›

Gas fees originated within the Ethereum network and it is well-known to all people who deal with crypto transactions. In the same fashion, when you make a transaction through your MetaMask wallet, you will need to pay a gas fee for that transaction.

How much are gas fees on MetaMask? ›

The gas fees on MetaMask depend on the state of Ethereum's normal or congested traffic at the time of the transaction. On the website, MetaMask states that an average standard transaction on the platform charges 21,000 Gwei. The 21,000 Gwei constitutes close to 0.00231 in ETH as transaction fees.

Does it cost gas to send ETH to someone? ›

The amount of gas you'll need to pay will depend on how large or complex your transaction is. For example, a complicated transaction could easily set you back 1,000,000 gas while a simple transfer would cost only about 21,000. Another thing that factors into high ETH gas fees is the time of day of the transaction.

Does it cost gas to receive ETH? ›

No, all Ethereum transactions require a gas fee, but you can minimize fees by using the Ethereum network when fewer people are using the blockchain and reducing your tip. Do gas fees have to be paid in ETH? Yes, gas fees must be paid in Ether, the Ethereum network's native cryptocurrency.

Does it cost gas to send Ethereum? ›

We're here to help!

Because every Ethereum transaction consumes computational resources, transactions come with a cost. Gas is the fee needed to conduct an Ethereum transaction. So in essence, an eth gas fee is a transaction fee on the Ethereum platform. Gas is denominated in units called gwei.

How do you calculate ETH gas cost? ›

How Is the Gas Fee Calculated? The gas fee is calculated using Gas Limit * Gas Price per Unit. 1 So if the gas limit was 20,000 and the price per unit was 200 gwei, the calculation would be 20,000 * 200 = 4,000,000 gwei or 0.004 ETH.

Is MetaMask tax free? ›

Bitcoin that's just sitting in your Coinbase account or Metamask wallet, no matter how much it appreciates, is tax-free.

How do I track my Ethereum gas fee? ›

You can track ETH gas fees live with Blocknative's Gas Estimator, available through the web version, or as a browser extension for Chrome, Brave, and Firefox. Sign up for a free Blocknative account to be instantly alerted any time gas falls below a specified price directly through your extension.

How much Ethereum should I own? ›

Financial planners suggest only investing 1% to 5% of your overall portfolio in crypto. Despite its booming popularity, the crypto market is extremely volatile and prices can fluctuate rapidly overnight.

Should I keep my crypto in Coinbase or wallet? ›

As mentioned previously, it is not wise to keep large amounts of cryptocurrency in any hot wallet, especially an exchange account. Instead, it is suggested that you withdraw the majority of funds to your own personal "cold" wallet (explained below). Exchange accounts include Coinbase, Gemini, Binance, and many others.

Is Coinbase a MetaMask wallet? ›

Coinbase Pay will be available to MetaMask users first as it rolls out to the Web3 ecosystem. To enhance the overall Web3 experience for MetaMask users who also use Coinbase, we're excited to make Coinbase Pay available in the MetaMask wallet.

Is MetaMask safer than Coinbase? ›

According to many customer reviews and various side-by-side comparisons, Coinbase is considered to be the safer and more secure choice. If a consumer wants and believes in a decentralized wallet, then MetaMask would be the better choice.

Should I hold crypto in MetaMask? ›

The risks of holding crypto in Metamask

Metamask is an online wallet, which cannot match the safety standards of a hardware wallet. Nonetheless, it is a more secure option than storing large amounts of crypto holdings in exchange wallets that are vulnerable to hacks and scams.

Does Transak work in USA? ›

The 🇺🇸 US, 🇪🇺 European Residents (and many more countries) can now use Debit Card to Purchase 300+ Cryptocurrencies on Transak through a partnership with Wyre.

What should you not do with MetaMask? ›

Don't share your Secret Recovery Phrase and private keys

Anyone who has your Secret Recovery Phrase or private keys can send tokens out of your accounts. Never share them with anyone, including the MetaMask team. We will never ask you to provide your Secret Recovery Phrase.

Why does Transak need my ID? ›

We will need some details from you before verifying your account to trade with a bank transfer. Don't worry, it only takes a few minutes and approval is instant. For this you will need: Proof of ID.

How long does it take for funds to settle in MetaMask? ›

Note: After adding the MetaMask deposit option, it will be available for all supported ERC20 cryptocurrencies; Once the transaction is confirmed, the funds will be credited in approximately 10 minutes.

How long does it take to get money on MetaMask? ›

It should take about 7-8 minutes to deposit your funds. You will be prompted to sign and approve the transaction in your MetaMask wallet which is where the gas fee will also be quoted, and you will see a progress tab bar indicating when your transfer is complete.

What bank cards does MetaMask accept? ›

Our providers generally support credit and debit cards: Visa and Mastercard. You can pay with Apple Pay, Google Pay, and PayPal (where available). ACH transfer in the USA and SEPA in Europe.

Can you buy and sell ETH on MetaMask? ›

MetaMask Mobile Users Can Now Buy ETH Using PayPal - Blockworks. ConsenSys announced a new on-ramp to Ethereum via a feature to integrate PayPal purchases of ether on MetaMask's mobile app, with a browser integration targeting the first quarter of 2023.

Can you connect a debit card to MetaMask? ›

MetaMask users can now buy ETH and other ERC-20 tokens using preferred payment methods such as credit / debit card, bank transfer, and Apple Pay.

Can you buy ETH directly through MetaMask? ›

You can buy stablecoins and native tokens from within MetaMask globally across a wide variety of networks: Ethereum, Polygon, Binance Smart Chain, Avalanche, Fantom, and Celo.

Can I buy ETH directly from MetaMask? ›

The quickest way is to press “Buy ETH” on the home screen of your wallet. Click Buy ETH. You may purchase ETH with Apple Pay (US only), a credit card, or a bank transfer. MetaMask Mobile uses Transak to convert fiat currency into ETH, so you might have different restrictions depending on where you live.

How do I get Ethereum in large amounts? ›

Perhaps the easiest and most popular way of buying ETH is through a crypto exchange. Ether is the second-largest cryptocurrency by market cap behind Bitcoin, so finding an online crypto exchange that operates within your jurisdiction and trades in ETH should not be too difficult.

Can you buy ETH instantly on MetaMask? ›

MetaMask users will now be able to fund their crypto wallets via bank transfers instantly, instead of having to wait for traditional fund transfers to clear.

How do I withdraw ETH from MetaMask? ›

If you have ETH or other tokens that you want to exchange for fiat currency, you will have to do so using an exchange platform, as MetaMask does not provide this service. This means sending the tokens manually to the exchange platform of your choice.

Is it better to buy ETH on Coinbase or MetaMask? ›

Final Verdict

Even though Coinbase has integrated with multiple blockchains, it cannot compete with MetaMask's ability to connect with every dApp on the Ethereum blockchain. In the end, you have to consider accessibility and convenience while picking a wallet, especially to store your assets securely.

Is it cheaper to buy ETH on MetaMask or Coinbase? ›

While comparing Coinbase vs MetaMask, we can see that Coinbase has a higher Value for Money score compared to MetaMask. Another highly important aspect is the Security Level - it can tell you how safe your crypto assets will be if stored in a certain wallet.

Can I send ETH to MetaMask wallet? ›

You can send ETH and tokens from another wallet to a new MetaMask account. Simply copy your new MetaMask public address and go to your existing wallet or exchange to send funds to your new wallet address.

What if you invested 100 in Ethereum? ›

Investing $100 In Ethereum: A $100 investment in Ethereum today could buy 0.0526 ETH based on the current price. If Ethereum returns to its all-time high of $4,891.70, the $100 investment would be worth $257.30, representing a return of 157%.

How much is 1 Ethereum coin worth? ›

The current value of 1 ETH is $1,539.90 USD. In other words, to buy 5 Ethereum, it would cost you $7,699.48 USD. Inversely, $1.00 USD would allow you to trade for 0.000649 ETH while $50.00 USD would convert to 0.032470 ETH, not including platform or gas fees.

How much is 1 full Ethereum? ›

Ethereum's price today is US$1,651.02, with a 24-hour trading volume of $7.04 B. ETH is -0.39% in the last 24 hours.

Videos

1. Binance aloittelijan opas
(Bitcoinkeskus)
2. Coinmotion Käyttöopas Aloittelijoille! [Näin ostat Bitcoinia Turvallisesti!]
(Mihin Sitä Säästäis?)
3. XRP ja Ripple - tietopaketti aloittelijalle
(Bitcoinkeskus)
4. Crypto.com Visakortti Käyttöopas! (1-8% cashback)
(Mihin Sitä Säästäis?)
5. Mikä on PARAS kryptolompakko just SULLE?
(Mihin Sitä Säästäis?)
6. Opas DeFi-käsitteiden maailmaan
(Bitcoinkeskus)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated: 01/27/2023

Views: 6581

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.